OYAK, İngiliz Çelik Devini Satın Alıyor ….

Sosyal Medyada Paylaş

OYAK Holding bünyesinde bulunan ATAER,  British Steel’i satın almak için Ön sözleşme imzaladı. British Steel, çelik firmasının bünyesinde mühendislik ve proje yönetimi şirketleri de bulunmaktadır, köklü geçmişi ve bilgi birikimi ile yüksek değer yaratma potansiyeline sahip bir şirkettir.

Ordu yardımlaşma Kurumu olan, OYAK’tan yapılan açıklamaya göre, İngiltere de 150 yıldır faaliyet gösteren, çelik şirketi -British Steel-, Yılda 4,5 milyon ton ham çelik üretim kapasitesiyle başta ray ve Yapısal Çelik olmak üzere 1500’e yakın -farklı kalitede- stratejik öneme sahip çelik üretiyor.

21 Mayıs 2019 tarihinde finansal sıkıntılar yaşayan Biritish Steel  şirketine, başta Avrupa da faaliyet gösteren çelik üreticileri olmak üzere dünya genelinden 80’e yakın çelik üreticisi talip oldu.

OYAK’ın sahibi olduğu Ataer Grubu, British Steel için sunduğu teklif ile diğer teklifler arasından sıyrılarak, 2 aylık süre boyunca detaylı finans, yasal ve operasyonel inceleme yapacaktır. (münhasırlık)

Bu münhasırlık süresi boyunca British Steel’in gelecekteki başarısında önemli rolü olacak olan  tedarikçileri, müşterileri ve şirket çalışanları ile yakın temaslar kuracaktır. Detaylı inceleme sürecinin 2019 Ekim ayında tamamlanması ve başarıyla sonuçlanması halinde devir teslimin 2019 yılı içerisinde yapılması bekleniyor. 

Erdemir’in de yüzde 49.3’ünün sahibi olan Ataer Holding’in satışın ardından İngiliz hükümetinin finansal kolaylıklar sağlaması talebiyle geldiği de ayrıca belirtildi. Bu satışın siyasi boyutlarının da olması, gözleri bu devir teslim sürecine çevirecek gibi duruyor.

 

 

 

 

 

 

 


Sosyal Medyada Paylaş

One thought on “OYAK, İngiliz Çelik Devini Satın Alıyor ….

  • 17 Ağustos 2019 tarihinde, saat 13:26
    Permalink

    That is an dazzlingpresentation someone is concerned you.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir