galeriGenelimalat resimlerirekor

Yatay Gökdelen, Raffles City Chongqing

Sosyal Medyada Paylaş

Namı değer “Yatay Gökdelen” Projesi sona erdi.

Yatay Gökdelen projesi ile Çin enderde olsa, konsept bir proje tasarladı. Bu Yatay ve dikey mimarinin birleştiği projede ilk defa kopya değil, özgün bir tasarıma imza atıyorlar. Singapur’daki Sands of Bay binasının dünyaca ünlü mimarı Moshe Safdie tarafından tasarlanan bina, 1.12 milyon metrekare alan, 230 bin metrekare AVM, 1400 rezidans, büyük bir lüx otel, ve 160 bin metrekarelik de ofislerden oluşacak. Sekiz adet kulesi, ve onları birleştiren “yatay gökdelen” olarak bilinen, kuleler arası geçiş köprüsü olacak. Ayrıca iki küçük köprüyle, arkadaki 350 metre uzunluğunda iki gökdelene de bağlanacak.

Yapımı tamamlanan, Crystal adlı 250 metre uzunluğundaki köprü dünyanın en yüksek köprülerinden biri. İçinde bir gözlem galerisi, gökyüzü bahçeleri, sonsuzluk havuzu ve birçok restoranlar bulunuyor.

Crystal’ı monte etmek için mühendisler yatay kuleyi, dokuz parça halinde tasarladı. Dört parça kulelerin üzerine inşa edildi. Üç ara parça ise önce yerde hazırlandı ve daha sonra 250 metre yukarıya vinçler yardımı ile monte edildi.

Seçilen arazi, Deprem açısından maksimum yer ivmesi (PGA) çok düşük olduğu bir bölgede, sadece 0.05g ‘dır. Bu değer konfor açısından izin verilen rüzgar ivmesine denk gelmektedir.




Sosyal Medyada Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir