Tekla Global BIM Awards 2018 Yarışması Sonucu

Sosyal Medyada Paylaş

Global Bim Yarışmasını KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Ekibi Kazandı.

Ülkemiz adına, KTÜ Mühendislik Fakültesi, Çelik Tasarım Alanında Tekla Global BIM Awards 2018 Başvuru Kategorisi Bir Ödül kazandı.

Dünya Birinciliği Ödülünü kazanan Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ekibini, Ülkemizi gururlandırdığı için canı gönülden kutluyoruz.

KTÜ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık’ın danışmanlığında, Arş. Gör. Fatih Yesevi Okur ve İnş. Yük. Müh. Ebru Kalkan başkanlığında kurulan BlackSea-TORM ekibi büyük bir başarı göstererek Tekla Global BIM Awards 2018 yarışmasında, başvuru kategorisinde, Dünya 1. lik ödülünü aldı.

Dünya çapında özellikle çelik sektörüne yön veren Tekla Structures programının yazılım şirketi olan Trimble firması tarafından uluslararası olarak düzenlenen ve 7 kategoride toplamda 140 projenin finallere kaldığı “Tekla Global BIM Awards 2018” yarışması sonuçları açıklanmıştır.

BIM teknolojisi, özgünlük, yenilikçi çözümler, kompleks tasarım, projenin detaylandırılma seviyesi, parametrik modelleme, karşılaşılan problemlere karşı üretilen çözüm yöntemleri gibi birçok kriterin dikkate alındığı yarışmaya, öğrenci kategorisinden katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü ekibi BlackSea-TORMbüyük bir başarı göstererek 1. lik ödülünü almıştır.

Sıralama, konusunda uzman akademisyen ve uygulayıcı firma sahibi jüri üyelerinin oyları ile finale kalan takımlar arasında gerçekleştirilen halk oylaması sonuçlarının beraber değerlendirilmesi sonucunda oluşturulmuştur.

Kazanılan ödülün takdimi ve proje sunumu, 5-7 Kasım 2018 tarihinde Amerika’nın Las Vegas eyaletinde düzenlenecek olan “Tekla Dimensions 2018” konferansında gerçekleştirilecektir. Ülkemizi ve Karadeniz Teknik Üniversitesini temsil edecek olan BlackSea-TORM ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Proje detaylarını https://www.tekla.com/bim-awards/blacksea-torm adresinden girerek inceleyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.ktu.edu.tr/ktu-duyuru22668


Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir